La Scala’da Yaşar Kemal’e alkış tufanı
 

Fabbio Vacchi’nin operaya uyarladığı "Teneke"nin önceki gece La Scala’daki dünya prömiyerine Yaşar Kemal de katıldı. Yaşar Kemal, 1955’de yazdığı romanından uyarlanan operayı, eşi Ayşe Semiha Baban Kemal ve ünlü soprano Leyla Gencer ile birlikte kraliyet locasından izledi. Ünlü yazar, perdenin kapanışı sırasında sahnede oyuncularla birlikte selamladığı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Teneke’nin dünya prömiyerinde, 1778’den beri faaliyette olan tarihi La Scala Tiyatrosu’nda tek bir koltuğun dahi boş kalmaması dikkat çekti. Bilet fiyatlarının 12 ila 170 avro arasında değiştiği prömiyerden elde edilen gelir, yaklaşık 25 yıldan beri ölümcül hastalara karşılıksız sağlık yardımı yapan Vidas Derneği’ne armağan edildi. Teneke, La Scala’da sonuncusu 4 Ekimde olmak üzere bu sezon toplam 7 kez sahnelenecek.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi 24.09.2007

 
Süper Teyze 453
Ece ve Ali asla anlaşamayan iki kardeştiler. Birbirlerini kızdırmaya ve her konuda yarışmaya da bayılırlardı. Bir gün odalarında ev ödevlerini yaparlarken  Ece Ali’ye sordu : - Bil bakalım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.