Hababam sınıfları yarışıyor
 

Hababam Sınıfı’nın 50’nci yılı nedeniyle okullararası Hababam Sınıfı yarışması düzenlenecek. Projeyi filmin yönetmeni Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz anlattı.

Yazar Rıfat Ilgaz’ın bugüne dek birçok defa sinemaya uyarlanan eseri “Hababam Sınıfı”, bütün okulları kapsayan tiyatro yarışmasıyla genç yeteneklerin keşfedilmesine olanak tanıyacak.Dikili Belediyesi tarafından organize edilen Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri, “Hababam Sınıfı”nın 50 yıldönümü dolayısıyla açılan sergiler dizisinin 39’uncusuna ev sahipliği yaptı.

Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, “Hababam Sınıfı”nın 50. yılı çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, yazarın ünlü eserinin bir milyon beş yüz bin kopyasının çeşitli gazeteler aracılığıyla dağıtıldığını belirtti.
Etkinlikler kapsamında bir tiyatro yarışması da açacaklarını bildiren Ilgaz, liselere yönelik açmayı planladıkları yarışmada, her okuldan, ünlü eseri tiyatroya uyarlamalarını isteyeceklerini kaydetti.

SON BAŞVURU 19 MAYIS 2007
Ilgaz, projelerini şöyle anlattı: “Liselere yönelik olacak bu yarışmada, her okul “Hababam Sınıfı”nı sahneye uyarladıktan sonra gösterimlerini CD’ye kaydederek, 19 Mayıs 2007 tarihine kadar İstanbul’a gönderecek. İstanbul’da toplanacak CD’ler, başkanlığımdaki jüri tarafından incelenerek, ilk 10’a giren okullar İstanbul’a davet edilecek. Burada oyunlarını sergileyecek okullar arasından ilk üçü belirlenecek.

GELİRİ BABA BENİ OKULA GÖNDER KAMPANYASI’NA
Bu oyunların gösterimi sırasında elde edilecek gelir, (Baba Beni Okula Gönder) kampanyasına aktarılacak.” 
Rıfat Ilgaz

Babası Rıfat Ilgaz’ın eserinin bugüne kadar sinemaya doğru aktarılamadığını düşündüğünü söyleyen Aydın Ilgaz, gelecek yıl gösterime girecek bir film hazırlığı içinde bulunduklarını da belirtti.
Tiyatro yarışması projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını, yarışmaya geniş bir katılım olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Ilgaz, çekecekleri filmde, tiyatro yarışmasında dereceye girecek öğrencilerin de rol alacağını kaydetti.
Kaynak: Ntvmsnbc 28 Ağustos 2006

 
Süper Teyze 20
Can balık tutmaya bayılıyordu. Sık sık babasıyla göl kenarına gider ve balık avlarlardı. Bir sabah erkenden babası uyurken, oltasını ve kavanozda biriktirdiği solucanlarını alarak göl kenarına balık devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.