Saint Exupery’nin Uçağının Parçaları Bulundu
 

’’Küçük Prens’’ adlı kitabıyla tanınan Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint Exupery’nin 31 Temmuz 1944’te kaybolan uçağının parçaları 60 yıl sonra Marsilya açıklarında bulundu. Sualtı Arkeolojik Araştırmalar Merkezi (DRASSM), Müttefik uçaklarının Provence’a yapacağı çıkarmayı hazırlamak amacıyla Lightning P38 tipi uçağıyla çıktığı keşif uçuşundan bir daha dönmeyen Saint-Exupery’nin uçağına ait parçaların bulunduğunu açıkladı.


P38’in bir parçası, 1998’de bir balıkçının, yazarın adını taşıyan bileziği bulduğu bölgedeki Riou adasının doğusunda geçen sonbaharda bulunmuştu. Bileziğin gerçekten yazara ait olup olmadığı konusunda birtartışma başlamasına rağmen, Saint-Exupery’nin uçağının Riou açıklarında düştüğü kesinlik kazanmıştı.
 
Uçağın neden düştüğü bilinmiyor. DRASSM yetkilisi Patrick Granjean, ’’Bu gerçekten hiçbir zaman bilinmeyecek’’ diyor. 

’’Küçük Prens’’ adlı klasik çocuk kitabıyla tanınan Saint-Exupery’nin uçağı, 1944 yılının Temmuz ayında, Fransa’nın Nazilerin işgali altındaki güney bölgesi üzerinde uçmak üzere Korsika’dan kalktıktan sonra kaybolmuştu. 

Uçağın düşüp düşmediği, pilotun intihar edip etmediği ya da bir düşman ateşine maruz kalıp kalmadığı bugüne kadar aydınlanmadı. 

Antoine de Saint-Exupery’nin ölen annesi Marie de Saint-Exupery’nin uçağın aranmasına her zaman karşı olduğunu açıklamış, arama çalışmaları için kendilerinden izin alınmamasını bir ’’skandal’’ olarak nitelendirmişti.
Kaynak: Hürriyet 24 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 394
Sevimli babaanne torununa kendi çocukluğunu anlatıyordu : - Benim  senin yaşında olduğum yıllarda çok,çok yoksulluk çektik  yavrum dedi.Küçücük bir evde yaşıyorduk. Ve biz 5 kardeş  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.