Harry Potter’da iki ölüm
 

Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling, dizinin yedinci ve son romanında en az iki karakterin daha öleceğini açıkladı.

Dizinin son romanını uzun süre önce yazıp tamamladığını daha önce açıklayan Rowling, ’’ancak biraz değişiklik yaptım’’ dedi.

Rowling, İngiltere’de yayın yapan Channel 4’de yayınlanan görüşmede, ’’karakterlerden biri kurtuluyor, ancak ikisinin öldüğünü söylemek zorundayım, öldürmek istemesem de’’ açıklamasında bulundu.

Rowling, ısrarlara karşın hangi karakterlerin öleceğini ise söylemedi.

Bir yazarın başarılı bir dizinin baş kahramanını öldürme isteğini anladığını belirten Rowling "yedinci kitaptan önce Harry’yi öldürmeyi asla düşünmedim, çünkü hep yedi kitaplık bir seri planladım ve yapmak istediğim de bu’’ dedi.

Serinin ilk romanını işsiz, dul bir anneyken yazan Rowling, Harry Potter kitaplarının çok satması üzerine tarihteki en zengin yazarlardan biri oldu.

Harry Potter’ın altı cildi, dünyada toplam 300 milyon adet sattı.

Rowling’in kişisel servetinin ise 1 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor.

Harry Potter tarihi

J.K. Rowling’in tüm dünyada milyonlarca satan kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilki ’Harry Potter ve Felsefe Taşı’ (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) 2001’de seyirciyle buluşmuştu.

Seri, 2002’de ’Harry Potter ve Sırlar Odası’ (Harry Potter and the Chamber of Secrets) ile devam etti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlendi.

Seriden beşinci kitabı olan ’Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı’nın (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ardından Harry Potter serisinin altıncı kitabı ’Harry Potter and the Half-Blood Prince’, geçtiğimiz yaz piyasaya çıkmıştı.

Serinin üçüncü filmi ’Harry Potter ve Azkaban Mahkumu’ ise 2004’te vizyona girmişti.Harry Potter serisinin dördüncü filmi ’Harry Potter ve Ateş Kadehi’ de geçtiğimiz kasım ayında vizyona girdi.

Serinin beşinci filmi ’Harry Potter and The Order of The Phoenix’in 2007’de hazır olması bekleniyor.
Kaynak: İnternet Haber 27 Haziran 2006

 
Süper Teyze 340
İskelet ve hayalet sohbet ediyorlardı : - Araba kullanmayı çok seviyorum, dedi iskelet. Yıllardır da sürücü ehliyeti almak için sınavlara giriyorum. Ama daha en başında eleniyorum. - Hay Allah devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.