Atlı Köşk 3 aylığına ‘Rodin’li Köşk
 

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) evsahipliği yapacağı “Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul’da” sergisinde yer alacak eserlerin tamamı, müzeye teslim edildi.

Eserler SSM ekibi tarafından galerilere yerleştirilirken, Atlı Köşk’e adını veren ve 1952 yılından bu yana boğazı selamlayan bronz at heykeli ilk kez yerinden kaldırılırken, yerine sergide yer alacak Victor Hugo anıtı yerleştirildi. Sponsorluğunu Akbank’ın üstlendiği Rodin sergisinde 203 eser yer alacak.

Auguste Rodin’in çağdaşı Fransız heykeltıraş Louis Daumas tarafından yapılan ve bir müzayededen satın alınan bronz at heykeli, bakıma alınırken, yerini ünlü şair, yazar ve düşünür Victor Hugo’nun anıtına ödünç bıraktı.

Rodin’in 16 Eylül 1889 tarihli bir kararnameyle Panthéon için bir Victor Hugo anıtı siparişi almasıyla hikayesi başlayan bronz anıt, 185 cm boyunda 285 cm genişliğinde.

Sponsorluğunu Akbank’ın üstlendiği Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul’da sergisi, 13 Haziran - 3 Eylül 2006 tarihleri arasında SSM’de ziyaret edilebilecek.

Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul’da
13 Haziran - 3 Eylül 2006

S.Ü. SAKIP SABANCI MÜZESİ
Sakıp Sabancı Cad. No: 22 Emirgan
Kaynak:Ntvmsnbc 5 Haziran 2006

 
Süper Teyze 2
Öğretmen sınıfta ‘temizlik’ konusunu işliyordu. Hasan’ı kaldırdı ve sordu : - Söyle bakalım oğlum, dişlerimizi nasıl temizleriz ? - Diş fırçasıyla ! dedi Hasan kendinden emin bir şekilde. - Aferi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.