Türkçe olimpiyadı başlıyor
 

Yaşları 13’le 21 arasında değişen ve Türkçe’yi yabancı dil olarak seçen 83 ülkeden 355 öğrenci, Türkçe Olimpiyadı için İstanbul’a geliyor. Öğrenciler dokuz ayrı kategoride Türkçe bilgilerini yarıştıracaklar.

Uluslararası Dil Öğretim Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyadı, beş gün boyunca renkli görüntülere sahne olacak. Amerika’dan Vietnam’a, Brezilya’dan Tanzanya’ya kadar tam 83 ülkeden 355 yabancı öğrenci, Türkiye’de "En iyi Türkçe" için yarışacak.

9-14 Haziran tarihlerinde yarışma bölümü Kızılcahamam’da yapılacak olan 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyadı’nın finali ise İstanbul’da olacak.

Türkiye’deki yarışma için tam bir yıldır hazırlanan 355 yarışmacı, kendi ülkelerinde de bir dizi sınav ve yarışma sonrasında seçildi. 13-21 yaş arası öğrencilere açık olan yarışma, ülkesinde öğrenim gördüğü dilin dışında yabancı dil olarak Türkçe’yi seçmiş olanlara açık. Final gecesi İstanbul’da Myshowland’de yapılacak olan 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyadı, Türkçe Yarışması, Şiir Yarışması, Şarkı Yarışması, Sahne Oyunları Yarışması, Kompozisyon Yarışması, Sunum Yarışması, Resim Yarışması, Hikaye Yarışması, Ülke Tanıtım Stantları Yarışması olmak üzere dokuz kategoride gerçekleştirilecek.

Türkçe’yi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçe’yi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyadı, Kültür Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından da destekleniyor. Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın dev olimpiyat meşalesini yakması ve 83 ülkeden 355 öğrencinin hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söylemesiyle başlayacak olan yarışmada kazananlara madalya ve para ödülü verilecek.
Kaynak: Hürriyet 5 Haziran 2006

 
Süper Teyze 414
Orta yaşlı kadın doktoruna dert yanıyordu : - Ah doktor bey, ne kadar zor bir hayatım olduğunu tahmin bile edemezsiniz ! Kocam kendini bir yarış atı sanıyor ! - Çok ilginç ! Hiç böyle bir durumla  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.