Dünyanın kuklası İstanbul’da
 

Kukla sanatı, 9.İstanbul Uluslararası Ülker Kukla Festivali ile yeniden hayat buluyor. Festival, dünyanın önde gelen kuklacılarının katılımıyla 3-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Dünyada bin yılı aşkın süredir var olan kukla sanatı, Türkiye’de de, son senelerde düzenlenen çeşitli festival ve etkinliklerle tekrar gündeme geliyor. Kuklanın bir sanat olarak hak ettiği yere gelmesi ve Türk Tiyatrosu’nda kuklanın öneminin verilmesi amacına hizmet veren etkinliklere en büyük destek, Ülker’den geliyor.

İstanbul Uluslararası Ülker Kukla Festivali, 9’uncu yılında dünyanın en seçkin kukla tiyatrolarını sanatseverlerle buluşturuyor. Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde dokuz yıldır aralıksız devam eden festival her sene daha fazla ilgi görüyor.

12 ülkenin katılımı ile düzenlenen 9. İstanbul Uluslararası Ülker Kukla Festivali, 11 yabancı ve 5 yerli gruba ev sahipliği yapıyor.

8 gün sürecek bu yılki festivalde Fransa, Tayvan, Bulgaristan, Portekiz, İspanya, Romanya, Rusya, Norveç, Slovenya, Macaristan ve Türkiye’den gelen kuklalar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

GÖSTERİ MEKANLARI
Fransız Kültür Merkezi, Maya Sanat, Profilo Kültür Merkezi ve Özel Sezin, Bilfen ve Enka gibi çeşitli Özel Okul sahnelerinde yer alacak gösterilerde birçok tekniğin yanı sıra siyah tiyatro, ipli kukla, el animasyonları ve gölge oyunu tekniğinin en iyi örnekleri sergileniyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 26 Nisan 2006

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.