Uluslararası Karagöz sempozyumu
 

Gölge tiyatrosunun efsane kahramanı, bir uluslararası sempozyuma konu oluyor. Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNİMA Milli Merkezi’nin katkısıyla düzenlenen sempozyum 27 ile 29 Nisan arasında Ankara’da gerçekleşecek. Sempozyum, "Somut Olmayan Kültürel Miras: Yaşayan Karagöz” adını taşıyor.

2003’te toplanan 32. UNESCO Genel Kurulu’nda kabul edilen “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi”, her ülkenin kendi somut olmayan kültürel mirasını korumasını, geliştirmesini ve başta eğitim ve iletişim kurumları olmak üzere, bütün kültür aktarım alan ve süreçlerinde değerlendirmesini amaçlıyor.

G.Ü. Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Prof. Dr. İlhan Başgöz, Prof. Dr. Özdemir Nutku, T. Sait Halman, Hilmi Yavuz gibi seçkin bilim adamlarıyla Orhan Kurt, Fikret Terzi,  Panos Kapetanidis gibi uzman sanatçılar ve Ezel Akay, Levent Kazak gibi bu sanatı sinemaya taşımış değerli kişiliklerle dünyada ve Türkiye’deki “Karagöz” birikimini “Yaşayan Karagöz” başlığı altında tartışmaya açacak.

Türkiye’de ilk uluslararası Karagöz sempozyumunu düzenleyen Merkezimiz bu çalışmaların aynı zamanda UNESCO’nun “İnsanlığın Sözlü ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başeserleri” listesine, Karagöz’ün de alınması yönündeki çalışmalara hız kazandıracağı inancını taşıyor.
Kaynak: Hürriyet 21 Nisan 2006

 
Süper Teyze 455
Serdar babasına dert yanıyordu : - Sınıftaki bazı arkadaşlarımla anlaşamıyorum babacığım, dedi., - Olabilir oğlum , dedi babası. Yetişkinler arasında da olur bazan böyle şeyler. Serdar öfkeliydi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.