Moskova’nın dev balesinden ‘Don Kişot’
 

Natalya Kasatkina ve Vladimir Vasilyov’un Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, İstanbullu sanatseverlerle ‘Don Kişot’ ile buluşuyor. TİM Maslak Show Center ve BKM işbirliği ile gelen grup, 8 ve 9 Nisan tarihlerinde sahneye çıkacak.

Rusya’nın 3 önemli bale tiyatrosu topluluğundan biri olan, Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, dünyanın en ünlü eserlerinden birinin bale versiyonu ile İstanbul sahnesinde: Ünlü İspanyol yazar Miguel de Cervantes’in eseri ‘Don Kişot’.

Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, Bolşoy Tiyatrosu Koreografi Okulu’ndan mezun olan Natalya Kasatkina ve Vladimir Vasilyov tarafından kurulmuş. Bu iki önemli isim, 70’li yılların sonuna kadar Bolşoy Balesi’nin yıldızları arasında yer alıyor. 1977 yılında ise Büyük Moskova Klasik Balesi’ni kurmuşlar. Büyük Klasik Bale, klasik, geleneksel ve modern öğeleri kaynaştıran kendine özgü bale stili ile 1984 senesinde Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi ünvanını almış.

MIGUEL DE CERVANTES’İN ROMANI ‘DON KİŞOT’
İlk bölümü 1605 yılında yazılan ‘Don Kişot’ romanı, o dönemde çok moda olan şövalye romanlarının komik bir taşlaması. Don Kişot, emektar atı Rosinante ve uşağı Sanço Panço Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi’nin dünyaca ünlü dansçıları ile İstanbul’da beden bulacak.

Büyük Klasik Bale bu bildik hikayeyi, kendilerine özgü bale diliyle anlatmak üzere İstanbul’a 60 kişilik bir ekiple geliyor. 2006 yılının ilk 3 ayını turnede geçiren grup, Londra, Stockholm ve Budapeşte’nin ardından İstanbul’da sahneye çıkacak. İstanbullu sanatseverler, başrollerde aşağıdaki sanatçıları izleyecekler:

OYUNCU KADROSU
 Don Kişot : Pavel Koçetkov
 Sanço Pansa : Aleksey Pryadkin ( Uluslararası Yarışma madalya sahibi)
 Antonina : Elena Avetisova
 Karrasko : Sergey Belorıybkin ( Rusya Devlet Sanatçısı)
 Meyhaneci : Susana Avetisova
 Kitri : Ekaterina Berezina ( Rusya Devlet Sanatçısı, Uluslararası Yarışma madalya sahibi)
 Bazil : Yon Kiroşu
 Gamaş, Asil : Vladimir Muravlev ( Uluslararası Yarışma madalya sahibi)

Repertuarında 20’den fazla bale eseri bulunan Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, 1978 yılından itibaren çeşitli turneleriyle 4 kez Türkiye’ye geldi. Ekip en son 2003 yılında, İzmir Festivali kapsamında Spartacus balesini sahnelemişti.
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Nisan 2006


 
Süper Teyze 311
Cüneyt hastaydı ve annesiyle doktora gelmişti. Bekleme odasında otururlarken annesi oğluna tembih etti : - Doktor amca ne derse yapacaksın Cüneytciğim. Ağzını aç derse, açacaksın. Dilini çıkar de devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.