Yüzüklerin Efendisi sahnede
 

John Ronald Reuel (JRR) Tolkien’in yazdığı ’’Yüzüklerin Efendisi’’ adlı romanın uyarlaması, Kanada’da 24 milyon dolar bütçeli bir tiyatro oyunu olarak sahnelendi.

İlk gösterimi dün gece Toronto Tiyatrosu’nda yapılan ve aralarında Tolkien’in torunu da bulunan 2 bin kişinin izlediği 3.5 saat süreli oyun, bazı basın organlarınca başarısız olarak nitelendirildi.

Globe and Mail Gazetesi, oyun için ’’asil başarısızlık’’ ifadesini kullanırken, Toronto Gazetesi de 24 milyon dolara malolan prodüksiyonun, kitabın ve görkemli filminin başarısız bir taklidi olarak nitelendirdi.

Oyun için ekip 4 yıl hazırlandı, savaş sahneleriyle dekorlar için çevresinde dönen bir platform oluşturuldu. Oyuncular 4 bin aday arasından seçildi. 50 oyuncununu rol aldığı oyunun müzikleri için de 18 müzisyenden oluşan bir ekip görev yaptı.

Zor bir işe giriştiklerini, çünkü öykünün çok derin bir boyutu bulunduğunu belirten yapımcı Kevin Wallace, ’’Bize deli olduğumuzu, hobbitleri nasıl dans ettirip şarkı söyleteceğimizi sordular. Ancak oyunun ciddiye alınmasını istiyorduk’’ dedi.
Kaynak:İnternethaber 25 Mart 2006

 
Süper Teyze 248
Öğretmen  Görkem’e sordu : - Söyle bakalım oğlum, ben sana ‘ az önce öğle yemeğimi yedim’ dersem, bu günün hangi zamanında olduğumuzu gösterir ? Küçük oğlan kendinden emin, verdi cevabını devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.