Dünya bugün ‘şiir’ gücüyle dönüyor
 

Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü. 2000 yılından beri UNESCO’nun kararıyla Dünya Şiir Günü, her yıl 21 Mart’ta kutlanıyor.

Dünya Şiir Günü dolayısıyla pek çok etkinlik düzenleniyor ve dünya şiirine katkı sağlamış isimler, şiirleriyle anılıyor. Ülkemizde de birçok vakıf, dernek ve kuruluş Dünya Şiir Günü sebebiyle çeşitli faaliyetler düzenliyor. ‘Ba’ isimli kitabıyla 10. Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülen Birhan Keskin’e, ödülü, bugün saat 19.00’da Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’nda düzenlenecek törende sunuluyor.

22 MART DÜNYA ÇOCUK ŞİİRLERİ GÜNÜ
Merkezi Belçika’nın Liege kentinde bulunan Uluslararası Dünya Çocuk Şiirleri Örgütü, 1978 yılında; her yıl 22 Mart’ın Dünya Çocuk Şiirleri Günü olarak kutlanıyor.

Dünya Çocuk Şiirleri Örgütü bugüne kadar “Çocuk Dünyası”, “Diğerlerini Nasıl Düşünüyorsun?”, “Savaşı Önlemek İçin Sözcükler”, “Barışa Çağrı” ve 1983 yılında da “Dünya Evimizdir” konularında şiirler yazılmasını istedi. dünya çocuklarının bu konularda yazdıkları şiirler Liege kentindeki Kongre Sarayı Salonu’nda sergileniyor. Sergilenen şiirler bir antolojide toplandıktan sonra Birleşmiş Milletler aracılığı ile yarışmaya katılan ülkelere gönderiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 21 Mart 2006

 
Süper Teyze 87
Biyoloji dersinde öğretmen Sedef’e sordu : - Bize söyler misin Sedef, balinalar hangi aileden gelirler ? Sedef kendinden son derece emin yanıtladı bu soruyu : - İçlerinde balina olan bir ai devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.