Polat’ın büyük başarısı
 

Dünyanın en önemli fotoğrafçılık kurumlarından biri olan International Center of Photography’nin (ICP), 1984’ten bu yana düzenlenen yarışmasında, En İyi Genç Fotoğrafçı Ödülü’nü bu yıl Ahmet Polat kazandı.

Dünyanın en önemli fotoğrafçılık kurumlarından biri olan International Center of Photography’nin (ICP), 1984’ten bu yana düzenlenen yarışmasında, En İyi Genç Fotoğrafçı Ödülü’nü bu yıl Ahmet Polat kazandı. Daha önceki yıllarda Henri Cartier - Bresson, Thomas Rose, Steven Miesel gibi fotoğrafçıların kazanmış olduğu ödül, böylelikle ilk kez bir Türk fotoğrafçıya verilmiş oldu.
ICP tarafından belirlenen 17 aday göstericiden biri olan, İstanbul Modern Fotoğraf Bölümü Küratörü Engin Özendes, öncelikle 6 ana başlık altında Türkiye ve dünyadan aday isimler belirlemişti. Bu kategorilerden “Genç Fotoğrafçı”ya Ahmet Polat’ı aday olarak gösteren Özendes, şunları söyledi: 
“Aralık sonunda toplanan jüri, genç fotoğrafçılar kategorisinde Polat’ı ödüle layık gördü. Zaten kazanacağını tahmin ediyordum. Benim için güçlü bir adaydı.”
Polat ise, Vince Aletti, Brooks Johnson gibi isimlerden oluşan ICP jürisi tarafından verilen En İyi Genç Fotoğrafçı Ödülü’nü kazandığına hâlâ inanamadığını, bu ödülün onun için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
  1978 Hollanda doğumlu olan Ahmet Polat, yaklaşık bir yıldır Türkiye’de yaşıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde fotoğraf tarihi dersleri de veren Polat, kökenlerini araştırmak için fotoğrafa başladığını vurguladı.
 Polat, mayıs ayında Galeri x-ist’te ikinci kişisel sergisini açacağını, 2007 yılında ise İstanbul Modern’de bir sergi gerçekleştireceğini belirtti. Ödül töreni mayıs ayında New York’ta düzenlenecek.
Kaynak:Milliyet 16 Mart 2006


 
Süper Teyze 319
İskeletin biri, pastahaneye girip garsondan bir limonata istedi. Garson sordu : Limonatanızın yanında kremalı pasta da ister misiniz ? İskelet sinirlendi : - Hayır kardeşim ! Diyet yaptığım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.