Çocuklar 23 Nisan’ın filmini yapıyor
 

Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (DEÜ GSF) Sinema-TV Bölümü tarafından ortaklaşa geliştirilen "Sinemacı Çocuk" projesi ile çocuklar 23 Nisan’ı, senaryosunu da yazdıkları filmlerle anlatıyor.

Konak ilçe sınırları içinde farklı sosyal ve ekonomik yapılara sahip Karabağlar’dan Peker, Alsancak’tan Gazi ve Gültepe’den Kıbrıs Şehitleri ilköğretim okullarının dahil edildiği projede, öğrenciler DEÜ GSF Sinema-TV Bölümü öğrencilerinin yol göstericiliğinde kendi filmlerini çekiyor.

DEÜ GSF Sinema-TV Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zühal Çetin Özkan başkanlığında yürütülen projede, her okuldan birer öğrencinin katılımıyla 6 gruba ayrılan çocuklar, ilk olarak 23 Nisan’a bakış açılarını yansıtan birer konu belirleyerek, bu konu etrafında Sinema-TV öğrencilerinin de yardımıyla birer kısa film senaryosu hazırladı. Daha sonra çekim çalışmalarını yürüten "sinemacı çocuklar", bugünlerde filmlerini 23 Nisan’a yetiştirmek için büyük bir hızla çekimlerini gerçekleştiriyorlar.

Projede yer alan çocukların tümü Ruken Aktaş, Melisa Çobanoğlu ve Gökçesu Günaydın adlı öğrencilerin 23 Nisan’a bakışını yansıtan ve Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Fevzi Özelli’nin de rol aldığı "Geleceğin Büyükleri" adlı filmin çekimlerinde bir araya geldi.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, çekimler öncesi çocuklarla birlikte yaptığı açıklamada, proje ile geleceğin sinemacıları ile genç sinemacıları buluşturduklarını ve çocuk gözüyle 23 Nisan düşüncesini ortaya koymak istediklerini ifade etti.

Oluşturulan gruplarla farklı okullardaki çocukların kaynaşmasını da sağlayan projede, öğrencilerin kendi yazdıkları senaryolarla çok ilginç konulara değindiğini belirten Tunçağ, bunun son derece
sevindirici olduğunu dile getirdi.

Sinemacı çocukların 23 Nisan’ı
Çekimlerin tamamlanmasının ardından kurgu çalışmalarına geçilecek projede, her biri 5-6 dakika süreli olarak planlanan kısa filmler, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ile İzmir’deki okullarda öğrencilerin beğenisine sunulacak.

Öğrencilerin bağımsız olarak fikir ürettikleri projede, Anıtkabir’e düzenlenen bir geziye parasızlık nedeniyle katılamayan bir çocuğun üzüntüsünden, resmi kutlama törenlerine kadar farklı konuların ele alındığı "Bayram Ateşi", "24 Nisan", "Sıra dışı 23 Nisan", "Hangi 23 Nisan", "Geleceğin Büyükleri" ve "Atatürk’üm" adlı çalışmalar filmleştiriliyor. 
Kaynak: Milliyet 10 Mart 2006

 
Süper Teyze 145
İki arkadaş hayvanat bahçesi gezisinden sonra evlerine dönmüşler oyun oynuyorlar, hayvanat bahçesinde gördükleri hayvanların taklitlerini yapıyorlardı. O sırada anneleri odaya girdi : - Siz de bi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.