Güneydoğu’da da çocuklar kitap okuyacak
 

Güneydoğu’da yaşayan ve sokakta çalışan çocuklara yönelik olan proje kapsamında GAP İdaresi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Can Yayınları’nın çocuk kitapları serisi Can Çocuk’un girişimiyle düzenlenen Güneydoğu Anadolu’da Okuma Şenliği Projesi 7 Mart’ta Batman’da gerçekleştirilecek etkinlikle başlıyor. 75. Yıl Toplum Merkezi’ndeki etkinliğin konuğu ise yazar Çetin Öner.

Öner, Can Yayınları’nın çocuk serisi kapsamında yayınlanan Gülibik, Portakal, Kargalar Kara Değildi, Mavi Kuşu Gören Var Mı, Piyango, Dünyanın Bütün Kedileri adlı kmitaplarından seçmeler okuyacak ve miniklerin sorularını cevaplayacak.

Okuma Günleri’nin Güneydoğu illerindeki ’turuna’ Erdal Öz, Sevim Ak, Memet Ali Alabora, Tilbe Saran, Sümer Tilmaç, Bilgin Adalı, Nemika Tuğcu, Buket Dereoğlu, Özgür Özgülgün, Cemil Kavukçu, Çetin Öner, Göknil Genç, Halit Ergenç, Ceyhun Yılmaz, Hadi Çaman, Bülent Kayabaş, Ceyda Düvenci, Görkem Yeltan konuk olacak.  

PROJE ÇOCUKLARA YÖNELİK

Can Çocuk, GAP İdaresi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile  yürütülen “Bölgesel Kalkınmanın Güçlendirilmesi ve Bölgedeki Sosyo-Ekonomik Farklılıkların Azaltılması Programı – Aşama II” kapsamında, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman ilerinde yürütülen “Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu Projesi”nde yer alarak Okuma Günleri’ni bu üç ilde gerçekleştiriliyor.

Söz konusu proje kapsamında, Güneydoğu Anadolu’da üç ilde (Batman, Gaziantep, Şanlıurfa) sokakta çalışan çocuklar için kurulan merkezlerde kütüphaneler oluşturulmakta olup, Mart - Haziran 2006 tarihlerinde yazarların ve tiyatro sanatçılarının katılımıyla GAP Bölgesinde Can Çocuk Okuma Günleri düzenleniyor.

ETKİNLİK PROGRAMI
7 Mart 2006, Salı
Saat : 10.30 – 11.30, 13.00 – 14.00
75. Yıl Toplum Merkezi
Güneykent Mah. Dostlar Cad.
Batman
Kaynak:Hürriyet 6 Mart 2006

 
Süper Teyze 359
Melih aniden ateşlenmiş, annesi de eve doktor çağırmıştı. Doktor çocuğu muayene etmek için  dinleme aletini çıkardı ve göğsünü dinlemeye başladı.Bunun üzerine küçük oğlan merakla sordu : - İ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.