Devlet Tiyatroları ödülleri veriliyor
 

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un katılımıyla gerçekleştirilecek Devlet Tiyatroları ödülleri, yarın Küçük Tiyatro’da sahiplerini bulacak.

 Küçük Tiyatro’nun salon ve sahnesinin yeniden düzenlenmesinden sonra A. Casona’nın yazdığı, Tayfun Orhon’un yönettiği "Ağaçlar Ayakta Ölür" ile gerçekleşecek açılış temsili öncesinde düzenlenecek ödül töreninde, 2 ayrı dalda 10 ödül verilecek.
    
     Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türk Masallarından Oyun Uyarlaması’nda birinciliği "Gül Güzeli" ile Hüseyin Erdoğan, ikinciliği "Bir Tuz Masalı" ile Erol Aksoy alırken, "Tavşan Kız ile 3 Şehzade" ile üçüncülüğü Adem Atar kazandı.
  
Mansiyon ödülüne layık görülen oyunlar ise Çağla Yılmaz’ın "Çıkayım mı?" ve Mehmet K. Dostay’ın "Keloğlan" oyunları oldu.
     Klasik Türk Edebiyatı Oyun Uyarlaması ödülleri ve kazananlar ise şöyle:
     Kemal Tahir’in yazdığı Osman Özkan’ın uyarladığı "Devlet Ana", Aziz Nesin’in yazdığı Onur Erbilen’in uyarladığı "Surname" ve Refik Halit Karay’ın yazdığı Mustafa Asoğlu’nun uyarladığı "Çete".
Kaynak:İnternethaber 30 Ocak 2006

 
Süper Teyze 267
Hayal kahvaltıya oturmadan önce annesine sordu : - Ellerimi yıkamam gerekiyor mu sence anneciğim ? - Elbette yavrum ! - Lütfen bu gün yıkamayayım…diye sızlandı küçük kız. Söz veriyorum sade devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.