İstiridyeler sahiplerini buldu
 

San Sebastian Film Festivali’nde ödüller belli oldu. Jüri Başkanı Anjelica Huston basın toplantısında, En İyi Film dalında Altın İstiridye Ödülü’nü Bohdan Sláma’nın yönettiği, Çek Cumhuriyeti-Almanya ortak yapımı ‘Stesti’ adlı filmin kazandığını açıkladı.

53. San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen dalında ise Gümüş İstiridye’yi ‘Xiang Ri Kui’ (Sunflower) adlı filmi ile Çinli yönetmen Zhang Yang’ın kazandığı.

San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş İstiridye Ödülü’nü ‘Stesti’ filmindeki rolü ile Ana Geislerová; En İyi Erkek Oyuncu dalında verilen Gümüş İstiridye Ödülü’nü ’7 Virgenes’ adlı İspanyol filmindeki rolü ile Juan José Ballesta kazandı.

Alman yönetmen Wolfgang Kohlhasse’nin ‘Sommer Vorm Balkon’ (Summer in Berlin) En İyi Senaryo Ödülü dalında ve Çinli yönetmen Jong Lin’in ‘Xiang Ri Kui’ (Sunflower) adlı filmi En İyi Görüntü Yönetimi dalında Jüri Ödüllerini kazandılar.

Jüri Özel Ödülü’nü Tristán Bauer’in Arjantin yapımı ‘Iluminados Por El Fuego’ filmi kazandı.
San Sebastian Film Festivali’nde verilen diğer ödüller ise şöyle:
 Altadis-Yeni Yönetmenler Ödülü: ‘Gravehopping’ Yön. Jan Cvitkovic (Slovenya)Montblanc Yeni Senaristler Ödülü: ‘Sa-Kwa’ Senaryo: Kan Yi-Kwan
 Ufuklar Ödülü: ‘Toro Negro’ Yön. Carlos Armella ve Pedro González-Rubio Meksika
 TCM Seyirci Ödülü: ‘Holy Lola’ Yön. Bertrand Tavernier
 Volkswagen Gençlik Ödülü: ‘Aupa Etxebeste’ Yön. Asier Altuna ve Telmo Esnal.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Eylül 2005

 
Super Teyze 65
 Küçük Esma teyzesini uzun zamandır görmemişti. Başka bir şehirde yaşayan teyzesi o gün  ziyarete geliyordu. Esma çok heyecanlıydı. Kapı çalınınca herkesten önce koşup açtı ve hayret dolu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.