Kafkas kültürleri Kars’ta buluşuyor
 

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı Kars, ikinci kez ait olduğu coğrafyanın insanlarını, Türkleri, Gürcüleri, Ermenileri, Azerileri bir araya getiriyor. Kent 30 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında Kafkas Kültürleri Festivali’nin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Festival’in en önemli etkinliklerinden biri ilk gün başlayıp festivalin sonuna kadar sürecek olan ve ileride uluslararası bir nitelik kazandırılması planlanan Kafkas Film Günleri.

Programı Ankara Sinema Derneği tarafından hazırlanan Film Günleri kapsamında, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Ermenistan ve Rusya’dan altı film gösterilecek.

Iraklı Kürt yönetmen Hiner Saleem’in geçen yıl büyük yankı uyandıran filmi "Vodka Limon" Azerbeycan sinemasının önemli yönetmenlerinden Huseyin Mehdiyev’in "Özge Vakit", Bahman Ghobadi’nin geçen yıl katıldığı festivallerden ödüllerle dönen filmi "Kaplumbağalar da Uçar", Gürcü sinemasının Sovyet döneminde yönetimle ciddi sorunlar yaşayan efsane ismi Sergei Paradjanov’un "Aşık Garib", Moskova, Chicago, Selanik, Trieste ve Jeonju Festivallerinden ödülle dönen Moskovalı yönetmen Marina Razbezhkina’nın ilk kurmacası "Hasat Zamanı" festival kapsamında seyirciyle buluşacak filmler.

Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay’ın birlikte yönettikleri Anlat İstanbul da programda yer alıyor.

Üç güne yayılacak festivalde sinemadan, folklore, kadınların ekonomik hayata katılmasından, mimariye, fotoğraf projelerine kadar pek çok farklı etkinlik Karslılarla birlikte gerçekleştirilecek.
Kaynak:Hürriyet 19 Eylül 2005


 
 

 
Süper Teyze 141
İdil ve annesi markette alışveriş ediyorlardı. Annesinin bir anlık dalgınlığında, İdil ortadan kayboldu ! Az sonra annesi yaramaz kızı kozmatik reyonunda buldu : -     &n devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.