İstanbul Bienali başlıyor
 

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen “9. Uluslararası İstanbul Bienali”, 17 Eylül’de sanatseverlere kapılarını açacak. Küratörlüğünü Van Abbemuseum Direktörü Charles Esche ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi Yöneticisi Vasıf Kortun’un üstlendiği bienalin tanıtımı amacıyla, Salıpazarı 5 No’lu Antrepo’da basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, bienalin konusunun “İstanbul” olduğunu ifade ederek, küratörlerin belirlediği bu konunun da cesaret istediğini söyledi.

Charles Esche de İstanbul’un bir dönem “dünyanın başkentliğini” yapan Avrupa’nın en büyük kentlerinden olduğunu vurgulayarak, bienalde, böyle bir kente sanatçıların gözüyle farklı bir yaklaşım getirmek istediklerini bildirdi.

Esche, bienalde kentin turistik etkilerden uzak, görünmez halini görünür kılmayı hedeflediklerini kaydederek, “İstanbul Bienali, çağdaş olmayı amaçlıyor” dedi.

Vasıf Kortun da İstanbul’un son yıllarda radikal bir değişim yaşadığına işaret ederek, “Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) süreci bu kenti yakından ilgilendiriyor ve dönüşümü sağlıyor” diye konuştu.

Kentin 1950’lilerden itibaren endüstriye yönelerek üretici bir yer haline dönüştüğünü ve bu nedenle de büyük göçler aldığını anlatan Kortun, 1980’lerden sonra ise bir değişim ve dönüşümün yaşanmaya başladığını, ancak bu sürecin de artık sona ermek üzere olduğunu kaydetti.  Abdi İbrahim İlaç, Aygaz ve Opet’in eş sponsorluğunda gerçekleştirilen “9. Uluslararası İstanbul Bienali”, “İstanbul” başlığı altında 53 uluslararası sanatçı ve sanatçı grubunun projelerini 7 farklı mekanda biraraya getirdi.

Ses ve görüntü sistemleri sponsorluğunu Sony Eurasia’nın üstlendiği bienalde, ses ve video yerleştirmelerinden fotoğraf, heykel ve resme uzanan farklı sanat disiplinlerinde 100’den fazla eser yer alıyor.

Bienalin düzenlenmesine ayrıca American Center Foundation, Mondriaan vakfı, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu, Açık Toplum Enstitüsü, The British Council ve İtalyan Kültür Merkezi başta olmak üzere birçok uluslararası kurum destek verdi. 
Kaynak: Hürriyet 15 Eylül 2005
       


 
Süper Teyze 218
Yavru tarla faresi bir gece annesiyle birlikte yürüyüşe çıkmıştı. Tatlı tatlı sohbet ederek yürürlerken, başlarının üzerinden bir yarasanın uçtuğunu gördüler. Yavru fare çok heyecanlandı : - İşte devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.