Moskova’ya 1000 kitapla katılıyoruz
 

Moskova’da 7 Eylül günü başlayan “18. Uluslararası Kitap Fuarı”na Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı da yaklaşık 1000 kitapla katılıyor.

55 ülkenin temsilciliklerinin katıldığı fuarda, ülkelerin tarihi ve edebiyatıyla ilgili kitapların tanıtımı yapılıyor.

Turizm ve Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Mustafa Paşalıoğlu yaptığı açıklamada, 2 yıl aradan sonra Moskova’daki fuara daha fazla değişik türden kitapla katıldıklarını belirterek, “Fuara yaklaşık 100 yayınevi ile 1000 civarında kitapla katılıyoruz. Buraya geniş uzman kadrosuyla geldik ve amacımız Türkiye’nin tanıtımını en iyi şekilde yapmak” diye konuştu.

Moskova’da 2780 yayımcının 28 bin metrekarelik alanda kitaplarını sergilediği fuara Türkiye’den Acar Yayıncılık ve Doğan Ofset gibi şirketler de katılıyor. Acar Yayıncılıktan İhsan Acar yaptığı açıklamada, “Daha önce Rusya’ya yönelik çalışmalarımız oldu. Bu ülkedeki payımızı artırmak için geldik. Beklentilerimizin gerçekleşeceğini ümit ediyorum” dedi.

Çok sayıda kitap severin ilgi gösterdiği Suudi Arabistan’ın standında Kur’an-ı Kerim’in Rusça çevirisi ücretsiz dağıtılıyor. Suudi yayıncılar, Kuran-ı Kerim’in CD’ye kaydedilmiş Arapça ve Rusça kopyalarını da hediye ettiler.

Rusya yılda yaklaşık 700 milyon kitap yayımlayarak dünyanın en fazla kitap yayımlanan ilk 5 ülkesi arasında yer alıyor. Kitapların yüzde 40 indirimle satıldığı fuara Moskovalılar da büyük ilgi gösteriyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 8 Eylül 2005

 
Süper Teyze 215
Öğretmen matematik dersinin ödevlerini kontrol etmiş,öğrencilere geri veriyordu. Murat’ın ödevini verdiğinde, sıra arkadaşı Berk çok şaşırdı : - Gözlerime inanamıyorum ! Neredeyse hepsini yanlış  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.