Haydi ’rastgele’
 

Türkiye’nin ‘balıkçılık ve deniz’ konulu ilk festivali olan “Foça Rastgele Uluslararası Balıkçı ve Deniz Belgeselleri Festivali”, 25 ile 28 Ağustos tarihleri arasında beşinci kez düzenleniyor. Sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekolojisinin, kıyı balıkçılığının korunması merkezli düzenlenen festival; balıkçılar, doğa korumacılar, belgesel sinemacılar, sanatçılar, bilim adamları, sivil inisiyatifler ve kamu görevlileri Foça’da bir araya getiriyor.

Festivalin açılışı 25 Ağustos akşamı İzmir Kayıkları sergisi ve açılış kokteyli ile başlayacak. Açılış konserini, Küçük Deniz limanında demirli bir tekne üzerinden Altay verecek.

"Sokak Çalgıcıları” Festival süresince Foça sokaklarına gayda, tuba, akordeon sesleri yayacak ve Ege ve Balkan müziklerini seslendirecekler. 

Kemal Anadol, mübadeleyi konu alan kitaplarını imzalayacak ve okurları ile söyleşecek.

Foça’da ay ışığı altında belgesel film izlemenin keyfini tadanlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da, deniz ve balıkçılık konulu, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen renkli öyküler izleyecekler. Festival kapsamında 6 yabancı, 7 Türkiye’den olmak üzere toplam 13 belgesel film gösterilecek.

Festival akşamlarında belgesel gösterimleri devam ederken, gün boyunca ağ onarma, olta bağlama, balık tutma, sutopu ve tekne yarışları birbirini izleyecek Foça’da.

Bu seneki söyleşilerin konuları  ise “Avrupa Birliği ve Türkiye Balıkçılığı”, “İzmir Kayıkları” ve “3500 sene önce Uluburun’da batan; dünyanın bilinen en eski ticaret gemisinin replikası ULUBURUN II’nin hikayesi”. Kaynak: Hürriyet 19 Ağustos 2005


 


 
Süper Teyze 374
Oya, arkadaşı  Can’a sordu : - Söyle bakalım   Can, yağmur yağarken üzeri delik bir şemsiye ile dolaşmanın ne yararı olabilir ? Can sinirlendi  : - Ne aptalca soru  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.