Binlerce yıllık kehanetler can buldu
 

“1. Uluslararası Antik Dönemde Kehanet ve Batı Anadolu’daki Apollon Kültleri Sempozyumu” çerçevesinde, binlerce yıllık kehanetler, Apollon Klaros Tapınağı’nda, teatral biçimde yeniden canlandırıldı.

Antik dönemde, birçok önemli kehanetin gerçekleştiğine inanılan -dünyadaki en önemli 3 kehanet merkezinden biri olan- Apollon Klaros Tapınağı’nda, Manisa’daki ‘Ağlayan Kaya’ mitinin gerçekleşmesi ve Büyük İskender’in İzmir’i kurmasına ilişkin kehanetler binlerce yıl sonra yeniden canlandırıldı.

Etkinlik, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Şahin önderliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Antik Dönemde Kehanet ve Batı Anadolu’daki Apollon Kültleri Sempozyumu’na katılan Türk, Alman, Fransız ve İtalyan bilimadamlarının yanı sıra yüzlerce vatandaş tarafından izledi.

Apollon Klaros Kazısı’nda da görev alan Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri arkeoloji bölümü öğrencilerinin teatral biçimde sunduğu gösteride, Kahin Manto’nun, Anadolu’nun doğurgan kadın figürlerinden 12 çocuk annesi Niobe’nin tanrılara karşı gelmesi sonucunda uğrayacağı ceza ve Büyük İskender’e tanrıların İzmir’i kurmasını istemesini haber vermesi anlatıldı.
Kaynak:Ntvmsnbc 21 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 146
İki anne sohbet ediyorlardı. Biri heyecanla : - Biliyor musun, oğlum geçen gün hayatının ilk yalanını söyledi ! dedi. - Neymiş ? dedi diğeri merakla. - Babasını benden daha çok sevdiğini sö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.