San Sebastián’da ‘Oyun’ içinde oyun
 

Yönetmen Pelin Esmer’in ‘Oyun’ adlı belgesel filmi, 15-24 Eylül tarihlerinde 53. kez gerçekleştirilecek olan San Sebastián Uluslararası Film Festivali’nde ‘ALTADIS-Yeni Yönetmenler’ programında yarışacak.

24. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ilk kez seyirci ile buluşan film, çok beğenildi ve yurt dışında pek çok festivalden davet aldı.

Müziklerini Mazlum Çimen’in yaptığı ‘Oyun’ adlı belgesel, Mersin’in Toros dağlarında bir köyde yaşayan, günlerini tarlada, inşaatta, evde ve bitmek tükenmek bilmeyen işlerde çalışarak geçiren dokuz kadının, yazdığı ve oynadığı tiyatro oyunu ‘Kadının Feryadı!’nın oluşma sürecini ve kadınların bu süreçte geçirdiği değişimi anlatıyor.

Yeni Yönetmenler’ programının ön değerlendirmesine, yönetmenlerin daha önce kendi ülkeleri dışındaki festivallerde yarışmaya katılmamış olan ilk ya da ikinci eserleri başvuruda bulunabiliyor.

San Sebastián Film Festivali’nde ‘Oyun’un yarışacağı ‘Yeni Yönetmenler’ programında, 18 ülkeden -5 tanesi iki programda birden yarışan- toplam 24 film yer alıyor.

Geçen yıl San Sebastián’da, bu programda ödülü Lucile Hadzihalilovic’in Fransız yapımı ‘Innocence’ filmi kazanmış, Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filmi Jüri Özel Ödülü’ne değer bulunmuştu.
Kaynak:Ntvmsnbc 21 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 238
Ferhat okuldan eve gelince çantasını odanın ortasına fırlattı ve halıya serildi : - Çok yorgunum anneciğim, diye inledi yattığı yerden. - Neden  yavrucuğum ? dedi annesi. - Bu gün tam  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.