‘Dünyayı değiştiren’ 10 yapıt
 

İngiliz müzik dergisi Uncut’ın araştırmasında, Bob Dylan’ın ‘Like a Rolling Stone’ şarkısı, ‘Dünyayı değiştiren şarkılar-filmler-diziler-kitaplar’ sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Dünyayı değiştiren şarkılar-filmler-diziler-kitaplar’ sıralamasında ‘Like a Rolling Stone’u, Elvis Presley’in ‘Heartbreak Hotel’ ve The Beatles’ın ‘She Loves You’ adlı şarkıları izledi.

Araştırma için görüşlerine başvurulan yıldızlar arasında, Sir Paul McCartney, Noel Gallagher, Robert Downey Jr., Keith Richards ve Lou Reed de vardı.

Ünlü rock yıldızı Patti Smith, araştırmada ilk sırada yer alan ‘Like a Rolling Stone’ için, “Tüm ergenlik dönemim bu şarkıyla geçti” yorumunu yaptı.

The Beatles üyelerinden Sir Paul McCartney ise kendi listesinde birinciliği, ‘Heartbreak Hotel’e verdi. McCartney, şarkı için, “Presley, sanki cehennemin derinliklerinden söylüyordu” dedi ve ekledi, “Tonlaması, yankıyı kullanışı ... Herşey çok güzeldi. Müzikal açıdan mükemmeldi.”

EN ETKİLİ FİLM KUBRICK’İN ‘OTOMATİK PORTAKAL’I
Araştırmada en üst sırada yer alan film, 5. seçilen Stanley Kubrick’in ‘Otomatik Portakal’ı oldu. ‘Otomatik Portakal’ı, ‘Baba / The Godfather’ filmleri izledi.

Araştırma, Uncut dergisinin 100. sayısı nedeniyle yapıldı. Derginin editörü Allan Jones ise sıralama hakkında şu yorumu yaptı:
“Liste titiz bir araştırmanın sonucu. Ancak filmlerin, David Bowie’den daha fazla kültürel etki yaratmış olması, çok fazla tartışmaya yol açtı. Sonuçta karşımıza çıkan tablo, Bob Dylan’ın son 50 yılın ‘en ufuk açıcı ve artistik’ sözlerini yazması. Ancak mutlaka bu görüşe katılmayanlar da olacaktır.”
Kaynak:Ntvmsnbc 7 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 72
Ahmet o gün karne almıştı. Akşam babasını kapıda karşıladı : - Sana çok iyi bir haberim var babacığım ! Babası sevindi : - Söyle bakalım neymiş ? - Sınıfta kaldım ! Ahmet’in babası ku devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.