74 sanatçı denizi pişirecek
 

Geçtiğimiz yıllarda deniz altında seramik sergileri gerçekleştiren Denizi Pişirdik Organizasyonu, yeni bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Bodrum’daki Ceracarnassos 2005’e 74 seramik sanatçısı katılıyor.

Sanatçılar eserlerini, adı Bodrum ile özdeşleşen ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kitabı, Aganta Burina Burinata yani “demir al, yelken aç, denize açılalım” teması etrafında üretti. Eserler Ağustos ayında çeşitli mekanlarda sergilenecek.

Denizi Pişirdik Seramik Sergisi “Ceracarnassos”, basına tanıtıldı. Denizi Pişirdik Organizasyon sorumluları İnci İyibaş, Alp Çağpar ve Saner Gülsöken’in katıldığı basın toplantısında seramik sergisi hakkında bilgi verildi.

Ceracarnassos 2005, 1 Ağustos - 31 Ağustos 2005 tarihleri arasında Bodrum Yarımadası’nda halkın kullanımına açık çeşitli mekanlarda gerçekleştirilecek. Toplam 74 sanatçıdan 120’yi aşkın eser; sualtının yanı sıra Bodrum Yarımadası’nın terkedilmiş tarihi mekanlarında, yel değirmenlerinde, sarnıçlarda, şapellerde, marinalarda ve tarihi bir şehir hatları vapurunda gerçekleştirilecek.

Sergi Organizasyonundan Alp Çağpar, 4 yıldır Denizi Pişirdik sergisini Bodrum’da yaptıklarını belirterek, “Bu yıl bu işin merkezi artık Bodrum dedik ve seramikten yola çıkarak, Bodrum’un da antik dönemlerdeki adıyla birleştirerek “Denizi Pişirdik”i, “Ceracarnassos” olarak değiştirdik. Bu sene sadece ismimizi değiştirmedik, Bir çok şeyi değiştirdik. Git gide kalabalıklaşıyoruz. Bu sene 74 sanatçı 120’nin üzerinde eseri ile Bodrum’un çeşitli yerlerinde sanatseverlerle buluşacak. 8 ayrı mekan belirledik. Eserler bu kez bir tema etrafında üretildi: Aganta Burina Burinata. Adı Bodrum ile özdeşleşen “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kitaplarından kulağımızda kalan bu eski denizcilik terimi; demir al, yelken aç, denize açılalım anlamına geliyor. Ceracarnassos 2005, Seramik Sergisi kapsamında bir ay boyunca düzenlenecek etkinlikler arasında; Yarbasan Evleri’nde yapılacak Atölye Çalışması, film ve dia gösterileri de var” diye kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc 31 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 471
Selen, yazlıktan arkadaşı olan Filiz ‘e mektup yazacağını söyleyerek odasına kapanmıştı. Ama aradan iki saate yakın zaman geçtiği halde dışarı çıkmıyordu. Sonunda meraklanan annesi yanına gitti :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.