Rıfat Ilgaz Ödülü Lütfiye Aydın’ın
 

Hababam Sınıfı roman dizisi başta olmak üzere, şiir, anı, makale, oyun, çocuk ve mizah dalında çok sayıda eseri bulunan Rıfat Ilgaz adına düzenlenen öykü yarışması sonuçlandı. Seçici Kurul ödülü, Lütfiye Aydın’ın "Gri Gül" adlı öyküsüne vermeyi kararlaştırdı. Çınar Yayınları’nın düzenlediği yarışmada Leyla Erbil, Tahsin Yücel, Prof. Dr. Sedat Sever, Emin Özdemir ve Burhan Günel’den oluşan Seçici Kurul, 87 dosyayı değerlendirdi.
  Tucholsky Ödülü Filistinli yazar El- Yusuf’a

Kurul, "Özgünlüğün ve yazınsal yetkinliğin yanı sıra insana, yerel ve evrensel değerlere saygı, Türk diline özen, toplumcu- aydınlanmacı bir dünya görüşünü benimseme" unsurlarından yola çıkarak yaptığı değerlendirmede Lütfiye Aydın’ın "Gri Gül" adlı öyküsünü ödüle değer gördü.

Aydın’a ödülü, Rıfat Ilgaz’ın doğum günü olan 7 Mayıs cumartesi günü Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda yapılacak ödül töreniyle verilecek.

LÜTFİYE AYDIN KİMDİR?

1972 yılında İzmir Eğitim Enstitüsü’nü bitirdikten sonra bir süre Türkiye’nin çeşitli yerlerinde "yazın" öğretmenliği yapan Lütfiye Aydın, 1982 yılında eğitim medyasına geçerek Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Merkezi’nde çok sayıda belgesel film senaryosuyla radyo programı yazdı. T.R.T. için de bir TV dizisi ile 20’den fazla "Radyo Tiyatrosu" ve "Arkası Yarın" programı kaleme alan Aydın’ın 1985 yılında "İkili Yalnızlık" adlı ilk öykü kitabı yayınlandı. Bir yandan radyo yazarlığını sürdürürken öte yandan da Cemre (1991), Sengin Semai Bir Ölüm (1992), Ölüm Erken Bir Akşamdır (1993), Tsunami (1998 Kültür Bakanlığı Öykü Büyük Ödülü), kitapları yanında Kül Tablet (1997) adlı yayınlanmış kitapları bulunuyor.
Kaynak:Hürriyet 27 Nisan 2005


 
Süper Teyze 407
Yaşlı kadın uykusuzluktan yakınıyordu. Sonunda tanıdık bir eczaneden uyku hapları almaya karar verdi.Eczacı, hapları verdikten sonra yaşlı kadını uyardı : - Teyzeciğim,bu haplara başladıktan sonra  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.