Türkiye’nin en genç orkestra şefi
 

Geçtiğimiz yıl Ortadoğu Teknik Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nı kuran 28 yaşındaki genç şef Umut Asil, başarıdan başarıya koşuyor.

H. Umut Asil, genç ve başarılı bir orkestra şefi. Henüz ortaokul öğrencisiyken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni yıl konserinde tanıştığı "baget"i bir daha elinden bırakmayan Asil, şimdi ODTÜ Senfoni Orkestrası’nın başında. Piyanist ve besteci yönüyle de adından söz ettiren 28 yaşındaki sanatçı, "Orkestra şefi olmak cesaret istiyor, çünkü eğitimi çok zor" diyor.

DOĞAÇLAMA MÜZİK
Asil’in orkestra şefliğinin yanı sıra besteci yönü de var. Ankara Güvenpark’taki anıtın tarihini anlatan "Taştaki İz" belgeselinin de müziğini besteleyen sanatçı, 12 ve 13 Nisan’da ise ilginç bir çalışmaya imza atacak. Asil, 1920’lerde çekilmiş "Kameralı Adam" isimli sessiz filmin Ankara Alman Kültür Merkezi’nde gösterimi sırasında doğaçlama müzik yapacak.
Kaynak: Ntvmsnbc 9 Nisan 2005

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.