Dünyanın ilk fuar treni sefere hazır
 

İstanbul’dan 24 Nisan’da çok özel bir tren kalkacak. Vagonlarında Türkiye’yi taşıyacak olan tren tarihi İpekyolu’nda 10 bin 500 kilometre yol alıp 6 ülkede 9 şehri ziyaret edecek.

Türkiye, demiryolu taşımacılığını teşvik etmek, Orta Asya ülkeleriyle ticareti geliştirmek ve o ülkelerdeki Türk firmalarına destek olmak amacıyla dünyada benzeri olmayan bir proje hazırladı. "İpekyolu Treni" adını taşıyan proje kapsamında özel olarak tasarlanmış 19 vagondan oluşan bir fuar treni oluşturuldu. Her vagonu, ülkemizin önde gelen firma ve kuruluşları tarafından kiralanan fuar treni 24 Nisan’da, 6 ülkede 9 ili kapsayan ve 38 gün sürecek bir yolculuğa çıkacak. İran, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın başkentleri ile önemli şehirlerinde Türkiye’yi, Türk markalarını ve Türk kültürünü tanıtacak. Fuar treninde Arçelik, Vestel, Ülker, Paşabahçe, Efes Pilsen, İpek Kağıt, Öztiryakiler gibi ülkemizin önde gelen markalarının yanı sıra çeşitli meslek kuruluşları da vagon kiraladı. Fuar treninin geçeceği ülke başkentlerinde, bölgede çalışan Türk firmalarının sorunlarını çözmeye yönelik ticaret heyetleri toplantıları, ikili iş görüşmeleri organize edilecek. Her ülkede Türkiye, turizm, kültür, sanat ve teknolojisiyle bir bütün olarak tanıtılacak. Etkinliklerde, halk dansları, sema gösterilerinin yanı sıra Türkiye’nin en ünlü şarkıcılarının konserleri de olacak.
Kaynak:Sabah 19 Mart 2005

 
Süper Teyze 286
Berk ve dedesi oturma odasında birlikteydiler. Yaşlı adam gazete okuyor, küçük oğlan da arabalarıyla oynuyordu. Bir süre sonra dedesi seslendi : - Odanın penceresini kapatır mısın oğlum ? Dışarıs devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.