Bu filmde kuklalar oynuyor
 

"Eğer bir kukla olsaydım, dünyanın nasıl görüneceğini merak etmeye başladım. Düşmanından kaçan bir kuklanın eskizini çizdim. Onbinlerce ip üzerine doğru gelirken, kukla bir ağacın tepesinde oturuyor. Ta gökyüzüne – hepimizin bağlı ve bağımlı olduğu yere- kadar uzanan iplere bağlı kuklaların yaşadığı bir evren fikri..." İpler (Strings) adlı filmin yönetmeni Anders Ronnow-Klarlund filmini böyle tanımlıyor. İf İstanbul’da da gösterilen İpler’in en önemli özelliği bütün oyuncularının "kukla" olması.
  Filmden kareler
  HAFTANIN YENİ FİLMLERİ


İpler’in , 4 Mart’ta gösterime girecek altı yeni filmden biri olduğunu da yeri gelmişken hatırlatalım.

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR

* Filmin savaş sahnelerinde gökyüzünden sarkan ipler, hem cennet ve dünyayı birbirine bağlar hem de sonsuz bir tahakkümü simgiyor.

* İpler’in karanlık ve tekinsiz fantastik dünyasında, kafalarına bağlı olan ipin kopması kuklaların ölümü anlamına gelir.

* Sinema sanatı adına son derece yaratıcı ve yenilikçi bir dünya seyirciyi bekliyor.

* 1971 doğumlu Danimarkalı Ronnow-Klarlund’un üçüncü uzun metrajlı çalışması İpler. Yapım Danimarka’da kuklalarla çekilmiş ilk uzun metrajlı film olma özelliğini de taşıyor.

FİLMİN KONUSU

Babası Hebalon İmparatoru’nun düşman Zeritler tarafından öldürüldüğüne amcası tarafından inandırılan Prens Hal Tara, intikam alabilmek için köle kılığına girerek imparatorluktan ayrılır. Hal Tara’yı epik bir yolculuk beklemektedir. Yolculuğu sırasında kendi geçmişiyle yüzleşecek, aşık olacak ve yüzlerce can kaybına yol açacak, sonu belirsiz bir geleceğe atılacaktır.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:Anders Rønnow-Klarlund
Senaryo:Anders Rønnow-Klarlund, Naja Marie Aidt
Kaynak:Hürriyet 2 Mart 2005

 
Süper Teyze 421
 Tamer, arkadaşı Atilla’dan borç para istiyordu. Ama oğlanın ödünç para vermeye hiç niyeti yoktu. Sonunda dayanamayarak bağırmaya başladı : - Beni rahat bırak Tamer ! Sana verecek tek kuruşum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.