Kız öğrenci yurduna ’Çalıkuşu’ katkısı
 

Devlet Opera ve Balesi, "Çalıkuşu" balesini, bu akşam saat 20.30’da AKM’de sahneleyecek. Amaç, Ardahan’da bir kız öğrenci yurdu yapmak.

DEVLET Opera ve Balesi, Türk Edebiyatı’nın büyük isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’in eserinden uyarlanan "Çalıkuşu" balesini bu akşam saat 20.30’da AKM’de sahneleyecek. Türkiye Yardımseverler Derneği Beyoğlu Şubesi’nin 50. yılı kutlamaları kapsamında sahnelenecek baleden elde edilecek gelirle, Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bir kız öğrenci yurdu yapılması planlanıyor.

Kostümler Rus modacının
DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından sahnelenen balenin reji ve koreografisi Merih Çimenciler’e ait. Dekor ve kostüm tasarımını Rus modacı Alexander Vasiliev’in yaptığı eser, TRT Türk Sanat Müziği orkestrası eşliğinde sahneleniyor. Işık düzeni Tahsin Çetin’e ait iki perdelik "Çalıkuşu" balesinde, romanın geçtiği 1920’li ve 1930’lu yıllar sahneye taşınıyor.
Kaynak:Milliyet 21 Şubat 2005


 
Süper Teyze 2
Öğretmen sınıfta ‘temizlik’ konusunu işliyordu. Hasan’ı kaldırdı ve sordu : - Söyle bakalım oğlum, dişlerimizi nasıl temizleriz ? - Diş fırçasıyla ! dedi Hasan kendinden emin bir şekilde. - Aferi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.