Türkler sergisi Londra’dan sonra Paris’te de açılacak
 

İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyaca ünlü Kraliyet Sanat Akademisi’nin ev sahipliğini yaptığı ‘Türkler: Bin Yıllık Yolculuk (600-1600)’ isimli sergi, Avrupa’nın bir diğer önemli kültür merkezi olan Paris’te de sergilenecek.

FRANSA’nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet sırasında, Londra’da sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan ve son derece olumlu eleştiriler alan serginin Paris’e getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun söz verdiğini açıkladı.

Mumcu da, 19 Ocak’ta Londra’daki basın tanıtım kokteylinde ‘Sergiyle ilgili sanıyorum bazı Avrupa başkentlerinden de istekler gelecektir’ demişti.

Kendisinin daha önce Brüksel’de ‘Kadınlar, Tanrıçalar ve Sultanlar’ isimli sergiyi gördüğünü ve hayran kaldığını belirten Büyükelçi Poudade, ‘Türkler’ sergisiyle ilgili makaleleri ilgiyle takip ettiğini söyledi. Söz konusu serginin Paris’te açılması için görüşmelerin başladığını ifade eden Poudade, çok önemli eserleri içeren bu serginin Paris’e gelmesinin bir yılı bulabileceğini bildirdi. Poudade, ‘Bu sergiyle Türkiye’nin Fransa’da daha iyi tanınacağına inanıyorum. Sergi, Türkiye’nin Fransa’da, Fransa’nın da Türkiye’deki imajını yükseltecektir’ dedi.

Aralarında New York Metropolitan Müzesi, St. Petersburg Hermitage Müzesi, Paris Louvre Müzesi, Topkapı Sarayı ve özel koleksiyonlardan toplanan 370 paha biçilmez eserin sunulduğu Londra’daki ‘Türkler’ sergisi 12 Nisan’a kadar sürecek. 
Kaynak:Hürriyet 28 Ocak 2005 

 
Süper Teyze 138
Bayan timsah, büyükannesiyle birlikte büyük bir mağazanın deri eşya bölümünü dolaşıyordu. Yaşlı timsaha dönerek : - Artık gelecek konusunda bir karar alma zamanın geldi, dedi. Çeşitlere bak ve bi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.