Londra’daki Türkler sergisini 400 bin kişi gezecek
 

İngiltere’nin ünlü Kraliyet Sanat Akademisi’nde (Royal Academy of Arts) 22 Ocak’ta açılacak ‘Türkler: Bin Yıllık Yolculuk (600-1600)’ adlı sergiyi 400 binden fazla kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi. Uygurlar, Selçuklular ve Osmanlı dönemlerinden örneklerin sanatseverlere sunulacağı sergi, 12 Nisan’a kadar açık kalacak.

Sergi, İslam kültürü konusunda bilgi verecek ilk büyük organizasyon olma niteliğini de taşıyor. Kraliyet Sanat Akademisi, aralarında New York’taki Metropolitan Müzesi, St. Petersburg’daki State Hermitage Müzesi, Paris’teki Louvre Müzesi ve özel koleksiyoncuların bulunduğu 11 ayrı ülkeden 37 ayrı kişi ve kurumdaki eserleri sanatseverlerin beğenisine sunacak. En önemli parçaların, Topkapı Sarayı Müzesi ve Türkiye’deki diğer kurumlardan getirilmesi bekleniyor. Açılışa Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun katılacak.  
Kaynak:Hürriyet  11 Ocak 2005

 
Süper Teyze 420
Kadın, gecenin geç bir saatinde aile doktoruna telefon etmiş, panik içinde anlatıyordu : - Doktor bey, yardımınıza ihtiyacım var ! Bu gün ben,im ,ikizlerle ormanda yürüyüşe çıkmıştım.Kaşla göz aras devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.