İstanbul Modern, New York Times’ta
 

Bülent Eczacıbaşı’nın girişimiyle İstanbul’da açılan Türkiye’nin ilk ve tek Modern Sanat Müzesi, New York Times gazetesinde haber oldu. NYT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağdaş bir sanat müzesinin Türk kültürünün çok eskiden beri Batı geleneklerini kucakladığını ispatlamanın mükemmel bir yol olacağını hemen farkettiğini ve AB Zirvesi öncesi açılmasında ısrar ettiğini yazdı.

New York Times gazetesi, 12 Aralık’ta resmen açılan  İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni değerlendirdi. Susan Sachs imzalı, "İstanbul’da Modern Sanat İçin Alan Yaratmak" başlıklı haberde Türklerin, yabancı ziyaretçilere Türkiye’nin zengin tarih ve kültür mirası ile daimi bir açık hava müzesi olduğunu söylemekten hoşlandıkları kaydedildi.

Buna karşın, şimdiye kadar Türkiye’de modern sanata fazla önem verilmediğini belirten gazete, "Artık İstanbul’un Marmara denizinin gri-mavi sularında kenarındaki bir depoda ilk modern sanat müzesine kavuştuğunu" yazdı.

Amerikan gazetesi, özel ve devlet koleksiyonlarından gelen eserlerle donatılmış müzenin Türk ve Batı sanatı arasında yenilikçi alışverişi pekiştirmeyi amaçladığını belirterek 12 Aralık’ta açılan müzenin ilk haftada 17 bin 500 kişi tarafından ziyaret edildiğine, ziyaretçi sayısının günde ortalama 4 bin 500’ye ulaştığına dikkat çekti.

Eczacıbaşı ailesinin müzenin oluşturulmasında oynadığı role işaret edilen haberde şöyle denildi:"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanları, Erdoğan’ın çağdaş bir sanat müzesinin, Türk kültürünün çok eskiden beri Batı geleneklerini kucakladığını ispatlamanın mükemmel bir yol olacağını hemen farkettiğini söylediler. (Erdoğan) müzenin AB liderlerinin Türkiye’ye üyelik müzakerelerinin önerilmesi konusunda oylama yapacakları 17 Aralık’taki Avrupa Birliği zirvesi öncesi açılmasında ısrar etti ve böyle de oldu."
Kaynak:Hürriyet 3 Ocak 2005

 
Süper Teyze 8
Teneffüste bütün çocuklar bahçeye çıkmıştı. Eray bir köşede oldukça sıkıntılı dikiliyor, bir ayağının üzerinde duruyor, sonra ayak değiştirerek duruşunu sürdürüyordu. Ayşegül yanına yaklaşıp sordu : devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.