Kostümler eskidi, Fındıkkıran perde açamıyor
 

Her yeni yıl döneminde birçok ülkede sahnelenmesi geleneksel hale gelen Çaykovski’nin ünlü "Fındıkkıran" balesi bu yıl Türkiye’de giysilerin eskimesi ve yeni kostüm hazırlığı nedeniyle izleyicileriyle buluşamayacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı, Çaykovski’nin ünlü "Fındıkkıran" balesinin gelecek yıllarda yeni koreografisiyle seyirci karşısına çıkacağını söyledi.

Buharalı, yeni yılda gösterimi geleneksel hale gelen "Fındıkkıran" balesinin özellikle giysilerin eskimesi ve yeni kostüm hazırlığı nedeniyle bu dönem, seyirciyle buluşamayacağını bildirdi.

DVD’LERDE FINDIKKIRAN

Yeni yıl döneminin gelmesiyle birlikte söz konusu sahne eserinin daha önce sergilenmiş versiyonları DVD formatında birçok uluslararası internet sitesi ve müzik mağazalarında satışa sunuldu. Yorumlar arasında tarihi 1960’lara uzananlar da bulunuyor. Meraklıları, Bolşoy, Kirov, Royal Ballett Covent Garden, Alman Devlet Operası gibi dev toplulukların, Barışnikov, Nureyev, Lezhina, Baranov gibi sanatçılarla kaydettikleri "Fındıkkıran"  yorumlarını filtrelenmiş ses ve görüntü olanaklarıyla DVD formatında edinebiliyor.
Kaynak:Hürriyet 9 Aralık 2004

 
Süper Teyze 39
Dersin konusu, hayvanlar dünyasıydı. Öğretmen anlatacaklarını bitirdikten sonra Ada’ya sordu : - Hayvan yavrularının adlarını söyleyebilir misin ? - Söylerim öğretmenim : Atların yavrusuna tay den devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.