Tolkien’in evi korumaya alındı
 

Ünlü yazar John Ronald Reuel Tolkien’in, tüm dünyada milyonlarca satan Yüzüklerin Efendisi serisini yazdığı İngiltere’de Oxford yakınlarındaki ev kültürel miras listesine alındı. Tolkien, 1920’lerin başında inşa edilen evde, 1930 ile 1947 yılları arasında yaşamış ve Elfler ile Hobbitler’in öyküsünü anlattığı ünlü serisini burada yazmıştı.

İngiltere’nin Kültürel Miras Bakanı Andrew McIntosch, yaptığı açıklamada "Genellikle mimari tasarım açısından önem taşıyan binaları koruma altına alırız. Tolkien’in evinin böyle bir özelliği yok. Ama bazen tarihsel değeri olan ya da önemli kişilerin yaşadığı evler de koruma altına alınır. JRR Tolkien’in evi de bu kapsamnda listeye alındı" dedi.

Tolkien’in 20 yıla yakın bir süre yaşadığı ev, 1924 yılında mimar Fred Openshaw tarafından kitabevi sahibi Basil Blackwell için yapıldı.

Tolkien ailesi önceleri evin küçük bir bölümünde oturdu. Ancak daha sonra 8 yatak odası bulunan evin tamamına sahip oldu.

Tolkien’in,  evde yaşadığı süre içinde yaptığı tek değişiklik, eski çalışma odası ile salon arasındaki duvarı yıkmak oldu...
Kaynak:Hürriyet 23 Kasım 2004

 
Süper Teyze 268
Şakalarıyla tanınan öğretmen, sınıfa girer girmez müjdeyi verdi : - Bu gün bilgisayarla hesap yapacağız çocuklar ! Öğrenciler bu habere hem şaşırmış hem de sevinmişlerdi. Öğretmen de neşeliydi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.