Miki fare 76 yaşında
 

Animasyon devi Walt Disney’in bir otel odasında gördüğü fındık faresinden esinlenerek yarattığı kabına sığmaz sevimli fare ‘Mickey Mouse’ da yaşlandı. Eldivenli sevimli fare, 18 Kasım 2004’te 76. yaşgünü pastasının mumlarını üfleyecek. Mickey Mouse yaratıldığında ismi ‘Mortimer’ olarak belirlendi.

Ancak Walt Disney’in eşi Lillian Disney bu geleneksel ismi beğenmedi ve adı ‘Mickey’ olarak değiştirildi. Mickey, ‘Steamboat Willie’ adlı animasyonla 18 Kasım 1928’de hayata gözlerini açtı. O kadar çok sevildi ki çizgi film dünyasının en ünlü karakterine dönüştü. Yaratıcıları yıllar önce aramızdan ayrılmasına rağmen hálá várisleri için para basan Miki Fare ve dostları, geçen yıl 5.8 milyar dolar kazandılar. Animasyon dünyasının 29 Oscar ödüllü devi Walt Disney, 65 yaşında kansere yenilerek sevimli kahramanlarına veda etmişti.
Kaynak:Hürriyet 16 Kasım 2004

 
Süper Teyze 95
  İpek annesine seslendi : - Anneciğim ! Anneciğim ! Yediğim elma kurtluymuş ! Farkına varmadan yutuverdim kurtçuğu ! Annesi kızını yatıştırmaya çalıştı : Korkma yavrum, bir şey olmaz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.