Kitap Fuarı’nı 300 bin kişi ziyaret etti
 

Bu yıl 23’üncü kez düzenlenen Tüyap İstanbul Kİtap Fuarı’nı açık kaldığı 9 gün boyunca, kesin olmayan rakamlara göre yaklaşık 300 bini aşkın kişi ziyaret etti.Fuara, 350’yi aşkın yayınevi ve 70 sivil toplum örgütü katıldı. 30 yabancı yazarın da konuk olarak yer aldığı fuar kapsamında 400’ün üzerinde yazar imza günü gerçekleştirdi.

Tüyap A.ş Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, “Fuar çok iyi geçti. Ramazan ayı olmasına rağmen, bu yıl ulaşım kolaylıkları sağlamamızdan olacak, fuara umduğumuzun çok üzerinde ziyaretçi geldi. Günlük ziyaretçi sayısı ortalaması 30 bin kişiydi” diye konuştu.
   
“GENÇLERİN İLGİSİ UMUTLARIMIZI YEŞERTTİ”
   
Kavukçuoğlu, ilköğretim öğrencilerinin ziyaretleri ve toplu ziyaretçilerle birlikte sayının 300 bini aştığını ifade ederek, “Bu, tabii çok mutluluk verici bir sayı. Özellikle genç kitapseverlerin fuara gelmesi, geleceğe olan umutlarımızı bir kez daha yeşertti” dedi.

Bu yılki fuarın başlıca özelliğinin “uluslararası katılım” olduğunu belirten Kavukçuoğlu, fuara yurtdışından konuk yazarların yanı sıra özellikle komşu ülkelerden çok sayıda yayıncı ve yayınevinin katıldığını hatırlattı.

Türkiye’den katılan yayınevlerinin sayısının 350’yi geçtiğini ve bunun da bir rekor olduğunu kaydeden Kavukçuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:“Dolayısıyla çok büyük katılımlı ve Türk kitapseverlere layık bir fuar düzenledik. Konuk yayınevlerinin sayısı gelecek yıl daha da artacak. Okuyucuya yönelik bu fuarı ayakta tutacağız. Fakat fuar içinde, profesyonellere yönelik ayrı, özel bir etkinlik düşünüyoruz. Böylece hem profesyonellere, hem okura yönelik bir fuar olacak.”
Kaynak:Hürriyet 1 Kasım 2004

 
Süper Teyze 314
Türkçe dersinde öğretmen Bora’ya sordu : - ‘Öğrenmek beni mutlu ediyor’ cümlesini tekrar eder misin oğlum ? - Mümkün değil ! dedi çocuk. - Edemem, çünkü ailem yalan söylememi yasakladı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.