Gençler ne okumak ister
 

GENÇLER KENDİ HAYATLARINI ANLATAN KİTAPLARI SEVİYOR

Bugün gençlik kitaplarının sayısının eskiye oranla önemli ölçüde artmış olduğunu görmek çok sevindirici. Artık farklı ilgi alanları olan gençlerin kendilerine uygun bulabilecekleri kitaplar yayımlanıyor. Hálá yeterli çeşitliliğe ve sayıya ulaşılabilmiş değil belki ama büyük ilerleme kaydedildiği kesin.

Gençler de artık daha rahat okunan, daha popüler unsurlar içeren, kendi sorunlarını, kendi hayatlarını anlatan kitapları tercih ediyorlar. Tercihlerine uygun kitapları bulduklarında da okuyorlar.

Kız okuyucularımızın sayısı daha fazla, erkekler daha az okuyorlar. Erkek okuyucuların da ilgi alanlarına yönelik kitaplar seçmesi gerek. Fantastik, bilimkurgu ve örneğin konusu bilgisayar olan kitaplar da onlara hitap ediyor. Okumanın tadına varamadığı için hiç kitap okumayan gençleri de kitapla tanıştırmak, gençlik kitaplarının temel misyonlarından olmalı.
Kaynak:Hürriyet 11 Ekim 2004

 
Süper Teyze 41
İki baba oturmuş ailelerinden, çocuklarından konuşuyorlardı. Birinin oğlu, okulun en tembel öğrencilerinden biriydi. Hani şu ‘ çift dikiş gidiyor’ dediklerinden ! Diğer baba sordu : - Okullar bitin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.