İşte Harry Potter’ın rakibi
 

Şu an 19 yaşında olan Christopher Paolini’nin dört yıl önce kendisini eğlendirmek için yazmaya başladığı Eragon, Harry Potter’ın tahtını sarsıyor. Hiç okula gitmeyen, evinde annesi tarafından eğitilen Paolini’nin bir ejderha ile gaddar bir kralın peşine düşen çocuğun maceralarını anlatan kitabı şimdi sevimli büyücü Harry Potter’ın en büyük rakibi.

Paolini’nin Eragon adlı romanı New York Times’ın en çok satan çocuk kitapları listesinde ‘1 Numara’dan aşağı inmiyor. .

Romanın kahramanı olan Eragon’un bulduğu sihirli mavi taş kırılır ve içinden bir ejderha yavrusu çıkar. İkisi birlikte çocuğun ailesini öldüren kötü krala karşı savaş açarlar.

GENÇ YAZAR HİÇ OKULA GİTMEDİ

Montana’daki evlerinde annesi tarafından eğitilen Paolini “Hep Eragon gibi bir kitap okumayı düşlerdim,”diyor. “Sıkıntıdan patlarken bir proje geliştirmeyi düşündüm ve bir üçleme yazmaya karar verdim. İlk müsveddeyi zorlanmadan yazdım, sanki yıkılan bir barajdan sular taşıyordu.” 

Henüz 15 yaşındaki bir çocuğun kendini eğlendirmek amacıyla kaleme aldığı kitap çocuğun ailesi tarafından yayımlanıp pazarlandıktan sonra Amerika’nın en ünlü mizah yazarlarından biri tarafından keşfedildi. Kitap daha sonra ülkenin en büyük yayınevlerinden biri olan Knopf Yayınevi tarafından dört yüz bin dolar avansla satın alındı.

Christopher, iki müsveddeden sonra yazdıklarını eski birer yayınevi yöneticisi olan annesi Talia ile babası Kenneth göstermiş. Annesi müsveddeyi okuduktan sonra “Kenneth şuna dikkatli bir göz atmalısın,” demiş. Paolini bunları New York Times’a anlatırken “Çok şaşırmıştım,” diyor.

Aile geçen yıl kitabı kendi olanakları ile basmadan önce 500 sayfalık müsveddeyi yayına hazırlamış. İlk kez on bin adet basılan kitabın büyük bir bölümü Paolini ailesinin pazarlama yeteneği sayesinde satılır. Kenneth Paolini “Bir kitabın nasıl pazarlanacağına dair kesin bilgilerimiz vardı,” diyor. Baba, yüzlerce okul ve kitapçı dükkanı ile görüşüp misafir okumacı olarak okuma seansları ayarlayabilir miyiz?” diye sormuş.

Christopher, deri çizmeler, siyah pantolon, siyah bere ve kırmızı gömlek giyerek şövalye kılığına girerek  ülke çapında 150’den fazla okuma seansına katılmış. “İlk kez benim devam etmediğim yerel lisede halkın karşısına çıktım,” diyor genç yazar. “Tüm okulu üç gruba ayırmışlardı. Burası bir çiftçi toplumuydu ve okula devam eden çocukların çoğu civardaki çiftliklerden geliyordu. Onların karşısına ‘ortaçağ kostümü’ ile çıkınca korkudan donup kaldım.”

Ailenin yayımladığı Eragon’u okuyanlar arasında ünlü romancı Carl Hiaasen’in üvey oğlu da var. Hiaasen romanı okur okumaz, vakit yitirmeden yayıncısı Knopf’a haber veriyor. Böylece aile ile Knopf Yayınevi arasında bağlantı kurulmuş oluyor.

Eragon’un önümüzdeki yıl filminin de vizyona gireceği kesinleşti. Şimdi on dokuz yaşında olan yazar Miras adını verdiği üçlemenin ikinci cildini yazıyor.

Eragon, Altın Kitaplar tarafından Türk okuruna da sunuluyor.
Kaynak:Hürriyet 2 Ekim 2004

 
Süper Teyze 277
Genç Kızılderili Nüfus Müdürlüğüne giderek bir dilekçe verdi . Dilekçede isminin değiştirilmesi için gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyordu. Görevli memur sordu : _ İsminiz nedir ? _ Gö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.