Eskişehir’de festival zamanı
 

Uzun süredir İstanbul, Ankara ve İzmir ile sınırlı olan “uluslararası sanat festivalleri”in Anadolu’daki öncülüğünü üstlenen Uluslararası Eskişehir Festivali, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından konuk sanatçı ve toplulukların katılacağı festival, 2 ile 10 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.

10. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde  toplam 19 gösteri  4 atölye çalışması , 3 sergi ve film gösterimleri yer alıyor. Bu etkinliklerin içinde, üçü korolu 7 klasik müzik, 3 caz, 2 halk müziği konseri , 1 dans gösterisi ve 1 müzikli gösteri; yetişkinler  için 3, çocuklar  için ise  2  tiyatro oyunu yer alıyor.

AÇILIŞ CARMİNA BURANA İLE

Festivali açılışı 2 Ekim’de Carl Orff’un ünlü sahne kantatı Carmina Burana ile yapılıyor. Bu özel konserde  Carmina Burana, farklı bir düzenleme ile sunuluyor. Bestecinin kendisine ait olan bu düzenlemede farklı olan  orkestranın yerini iki piyano ve altı kişilik vurmalı çalgılar grubunun alması. Şef Naci Özgüç yönetiminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun katılımıyla  gerçekleşen konserde, Festival Vurmalı Çalgılar Grubu’yla birlikte piyanolarda, son yıllarda yaptıkları çıkışla uluslararası müzik piyasasında dikkatleri çekmeye başlayan ikiz kardeşler Ferhan ve Ferzan Önder yer alıyor.
Genç soprano Pervin Çakar ve çalışmalarını halen  Viyana’da sürdüren opera sanatçısı, bariton Güvenç Dağüstün konserin solistleri.
Kaynak:Hürriyet 15 Eylül 2004


 
Süper Teyze 406
 Oktay’ın amcası çok neşeli bir insandı. Ziyarete her gelişinde Oktay’a oyuncaklar getirir ve mutlaka komik fıkralar anlatarak herkesi güldürürdü. Küçük Oktay ise gelen oyuncaklara sevinir ama  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.