Akla zarar sorulara ’bilimsel’ cevaplar
 

Hayalet var mı, insanlık nasıl ortaya çıktı, ölümsüzlük mümkün mü, balıklar uyur mu, en besleyici meyve hangisi, kediler niye mırlar, diller nasıl gelişti, kar taneleri neden altıgen?" gibi 450 akla zarar soruya Charles J. Cazeau "Bilimsel Zekanızı Test Edin" kitabında bilimsel yanıtlar veriyor.

Charles J. Cazeau’nun kaleme aldığı Orhan Düz’ün Türkçe’ye çevirdiği,  "Bilimsel Zekanızı Test Edin" kitabı, Güncel Yayıncılık’tan çıktı.

Kitapta merak edilen 450 sorunun bilimsel cevabı yer alıyor. Kolay anlaşılan ve esprili bir dilde yazılan kitapta yazar okuyucu sıkmadan dengeli bir üslupta yanıtlar veriyor. Okuyucuyu kimi zaman şaşkınlığa düşüren  açıklamaların bulunduğu kitapta, bilimin eğlenceli dünyasının kapıları da aralanmış oluyor. Kitapta ilgi çekici bir şekilde yanıtları verilmeye çalışılan 450 sorudan kimileri şöyle: "Milyarlarca yıldız nasıl oluştu, Diğer gezegenlerde yaşam var mı, Güneş sistemi nasıl oluştu, Kar taneleri neden altıgendir, Klonlama nedir, Balıklar uyur mu, En büyük eski uygarlık hangisi, Hayalet var mı, Ölümsüzlük mümkün mü, Genler ve kromozomlar arasındaki farklar nelerdir, Kediler niçin mırlar, En besleyici meyve hangisi, İnsanlık nasıl ortaya çıktı, Diller nasıl gelişti."
Kaynak:Hürriyet 15 Eylül 2004


 
Süper Teyze 421
 Tamer, arkadaşı Atilla’dan borç para istiyordu. Ama oğlanın ödünç para vermeye hiç niyeti yoktu. Sonunda dayanamayarak bağırmaya başladı : - Beni rahat bırak Tamer ! Sana verecek tek kuruşum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.