Altın Aslan Vera Drake’e
 

61’inci Venedik Film Festivali’nde, en iyi film ödülü olan Altın Aslan, Mike Leigh’in yönetmenliğini yaptığı kürtajı konu alan ‘Vera Drake’ filmine verildi. Venedik’te 11 gün süren festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülünü de aynı filmde, kürtajcı kadını canlandıran Imelda Staunton aldı.

En eski film yarışması olan Venedik Festivali’nde ‘Vera Drake’ 21 filmle yarıştı. Filmde, 1950’lerde İngiltere’de yasadışı olarak ve ailesinden de gizleyerek zor durumda olan kadınlara kürtaj yapan sıradan bir kadın anlatılıyor. Ödülünü İtalyan Sineması’nın divası Sophia Loren’in (yanda) elinden alan 61 yaşındaki yönetmen Leigh, ‘Kötümser bir dünyada, düşük bütçeli, ciddi, kendini adamış, bağımsız Avrupa filmlerinin farkedilmesi, bu yolla cesaretlendirilmiş ve izleyicisine ulaşmasına yardım edilmiş olması çok güzel ve rahatlatıcı’ dedi.

ÖDÜLLER

En iyi film: Vera Drake-(İngiliz Filmi) Yön: Mike Leigh

Jüri Büyük Ödülü: Alejandro Amenabar (Mar Adentro-Denizden Uzak).

En iyi kadın oyuncu: Imelda Staunton (Vera Drake)

En iyi erkek oyuncu: Javier Bardem (Mar Adentro-İspanya)

En iyi yönetmen: Kim Ku Duk- (3-iron-G.Kore)

Marcello Mastroianni ödülü: Marco Luisi-Tommaso Ramenghi
Kaynak:Hürriyet 13 Eylül 2004


 
Süper Teyze 311
Cüneyt hastaydı ve annesiyle doktora gelmişti. Bekleme odasında otururlarken annesi oğluna tembih etti : - Doktor amca ne derse yapacaksın Cüneytciğim. Ağzını aç derse, açacaksın. Dilini çıkar de devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.