Babamın yerinde olsam evlenmezdim
 

Galatasaray İlköğretim Okulu öğrencileri, bir dizi kitap projesine imza attılar. Minik öğrenciler, anne-babalarına, öğretmenlerine, hatta George W. Bush’a söyleyemediklerini serinin ilk kitabı olan ‘Bu Sözler Size: Çocuk Gözüyle’ için kaleme aldılar.

Üreten, yaratan öğrenciler yetiştirmek için harekete geçen Galatasaray İlköğretim Okulu yöneticileri, 2003-2004 öğretim yılında yoğunlaşan proje faaliyetlerine yeni bir halka katarak, bir dizi kitap çalışmasına başladılar.

Her öğretim yılında; farklı konulara dair, duygularını, düşüncelerini, beklentilerini, planlarını, hayallerini aktaracak Galatasaraylı minikler, böylece geleceğin ‘eli kalem tutan’ bireyleri olabilme yolunda bir adım atacaklar. Dizi kitap projesinin ilk kitabı ‘Bu Sözler Size: Çocuk Gözüyle’ başlığını taşıyor.

Öğretmenlerinden anne babalarına, bakkal amcalarından politikacılara, Saddam Hüseyin’den Tarkan’a kadar söylemek istediklerini dile getiren öğrenciler, bazen tek bir cümle yazdılar, bazen de resim çizmekle yetindiler.

NEREDEN ÇIKTI BU KİTAP

Fikir, 9 yıl öğretmenlik, son 3 yıl da idareci olmak üzere yaklaşık 12 yıldır çocuklarla birlikte olan Galatasaray İlköğretim Okulu Müdürü Gülnur Görgün’den çıkmış. Sözlerin uçup yazıların kalıcı olacağına inanan Görgün, kitap projesini şöyle anlatıyor:

‘Biz büyüklerin dünyasına çocukların kendi gözleriyle aktaracakları neler var bilseniz! Çünkü onlar, artık okuma alışkanlıklarının azaldığı, paylaşmak yerine giderek bireyselleşen, televizyon, bilgisayar karşısında yalnız saatler geçiren, betonlaşma yüzünden bahçelerde oynayamayan, kendilerinden çocuk olmanın dışında bir dolu şey istenen, çaresiz minikler. Aslında onların ne denli büyük laflar ettiklerinin göstergesi bir kitaba imza attık birlikte.

Onlara sadece sorduk. ‘Büyüklere ne söylemek istersiniz’ dedik. Ve onlar aldılar kalemi ellerine... Yazılarının tümünün sınıf ortamında yazılmasını sağladık.’

Bush bir daha savaş çıkarırsan seni döverim

Anne-babama

Annemin iyi ve tombiş olmasını isterim.

Babamın yerinde olsaydım bekar kalırdım.

Babalar niye çocuk yapmıyor?

18 yaşıma gelince bana ait 6 katlı özel ev alınmalı ve elime 100 milyar para verilmeli.

Sevgili anneler ve babalar çocuklarınıza iyi davranın, bağırıp çağırmayın. Oyuna doysunlar, eğlenceye ve mutluluğa doysunlar. Unutmayın ki bugün varsak yarın olmayabiliriz.

Ben ilk önce dayıma öğüt verirdim. Günde neredeyse 100 milyon harcıyor. Ama giyeceklere değil. Oğluna ve kızına harcıyor. Bence biraz biriktirse çok zengin olabilir. Dayım doktor olduğu için paralar biraz bol keseden geliyor. Ben dayıma ve yengeme ‘fazla para harcamayın’ diyorum. Dayım bu yıl 26 milyar 500 milyon harcamış. Dayımı gene de çok severim.

Müdürüme ve öğretmenlerime

Okulun 2, tatilin 5 gün olmasını istiyorum.

Kantinde para üstü yerine sakız verilmesine tamamen karşıyım.

Devlet büyüklerine

Bush, bir daha savaş çıkarırsan döverim.

Başbakan olsaydım itfaiyenin numarasını 123 yapardım.

Tayyip çocuk dilinden anlıyorsan 3-B sınıfını sustur.

Özel isteklerim

Galatasaraylı Cihan’ın, kuzenimin ismini kullanmasını istemiyorum.

Niye gazete var, bizim bilgisiz olduğumuzu mu zannediyorlar?

Shrek’teki prensesin bana aşık olmasını istiyorum.
Kaynak:Hürriyet 1 Eylül 2004

 
Süper Teyze 92
Hayvanat   bahçesine yeni bir kaplan gelmişti.Bütün hayvanlar çevresine toplanıp sorular sormaya başladılar : - Sen nereden geldin ? diye seslendi zürafa. - Arabistan’dan ! dedi kapl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.