En sevilen ’Afacan Beşler’
 

Ünlü yazar Enid Blyton’ın ülkemizde Afacan Beşler adıyla yayınlanan Famous Five adlı serisi, İngiltere’de yapılan bir ankette, günümüzün yetişkinlerinin çocukken en çok sevdiği kitap seçildi. Önümüzdeki ekim ayında İngiltere’de düzenlenecek olan Çocuk Edebiyatı Festivali kapsamında yapılan ankette yine Blyton tarafından yazılan Gizli Yediler serisi de dördüncü sırada yer aldı.

Enid Blyton, çok sayıda dile çevrilen ve tüm dünyada milyonlarca satan Afacan Beşler (Famous Five) adlı macera serisini 1942 ile 1963 yılları arasında kaleme almıştı.

Ankete katılan ve yaşları 25 ile 54 arasında değişen yetişkinlerin çocukluk dönemlerindeki gözdesi olan Afacan Beşler serisi, Julian, Dick, George, Anne ve Timmy adlı kahramaların başından geçenleri anlatıyor. 

BBC’nin internet sitesindeki habere göre ankette ikinci sıraya 1950’li yıllarda C.S. Lewis’in kaleme aldığı The Lion, The Witch and the Wardrobe adlı roman yerleşti.

Robert Louis Stevenson’ın, ilk kez 1883 yılında yayınlanan Hazine Adası üçüncü, yine Enid Blyton’ın kaleme aldığı Gizli Yediler dördüncü sırada yer aldı.

Ülkemizde Siyah İnci adıyla bilinen Black Beauty de en çok sevilen çocuk kitapları arasında beşinci sırada.
Kaynak:Hürriyet 27 Ağustos 2004


 
Süper Teyze 370
Öğretmen Türkçe dersinde anlatacaklarını bitirdikten sonra, dersin başından beri arkadaşlarıyla sohbet eden ve kendisini hiç dinlemeyen Bora’yı tahtaya kaldırdı : - Neden dersi dinlemiyorsun oğlu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.