Türk opera sanatçısının Avrupa başarısı...
 

Türkiye’nin ABD’deki sanat elçisi Burak Bilgili, Avrupa’nın en önemli opera yarışmalarından Finlandiya’daki 5. Uluslararası Mirjam Helin Opera Yarışması’nda ikinci oldu.
      Yarışma sonunda yapılan eleştirilerde birinciliğe daha yakın gösterilen bas-bariton Bilgili, başarılı performansıyla ileride ismi çok duyulacak bir sanatçı olarak yorumlandı.
      1984’ten beri Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen ve bu yıl 55 ülkeden 286 yarışmacının katıldığı yarışmada ikinciliği elde eden Bilgili, Türk opera sanatını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini belirterek, ’’Sporun yanı sıra Türkiye’nin adını sanat ve operayla da duyurmalıyız. Ben bunun için çaba harcıyorum’’ dedi.
      Dünyadaki birçok opera sahnesinde de Türkiye’nin ismini duyuran Burak Bilgili, bu yıl Toronto, Michigan, Virginia, Floransa, Barselona, Seattle operalarında sahne alacağını belirtti.
      Helsinki’deki yarışmadan sonra bir Alman opera eleştirmenince yapılan değerlendirmede, Bilgili ileride isminin çok duyulacağı kabiliyetli bir ses olarak nitelendi.
      ’’Bu isme dikkat’’ diyen Alman eleştirmen yazısında, ’’Burak Bilgili’de iyi bir kariyer için gerekli tüm özellikler bulunuyor. Büyük, anlaşılır bir bas ses ve geniş bir kariyere sahip olacak yetenek. Ayrıca sesinde bulundurduğu renkleri ortaya çıkartabilen ve operanın sadece forte olmadığını gösterebilen genç bir yetenek’’ ifadesini kullandı.
Kaynak:Milliyet 19 Ağustos 2004
     

 
Süper Teyze 23
Anneannesi örgü örüyor, Derin de onun yanında oyuncakları ile oynuyordu. Anneanne bir ara : - Oğlum camı kapatır mısın lütfen ? Dışarısı çok soğuk, dedi. Derin çok şaşırmiştı : - Sana inanamıyorum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.