Türkiye’nin bütün sesleri Berlin’de
 

Gerçekleştirdiği uluslararası festivallerle Türk kültür hayatına canlılık kazandıran İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı bir festival de Avrupa’nın kültür sanat merkezi Berlin’de düzenliyor. Sezen Aksu’dan Güher ve Süher Pekinel’e, Fazıl Say’dan Burhan Öçal’a, Türk kültürünün bütün renklerini Almanya’nın başkenti Berlin’e taşıyacak olan "Şimdi- Now" adlı festival, 27 Ağustos ile 4 Eylül arasında.

* Şimdi_ Now" adlı festival Avrupa’nın önde gelen sanatçı ajansı HarrisonParrott ve Berlin’deki Werkstatt der Kulturen’in ortaklığında düzenleniyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkıları var.

* “Şimdi Now” kapsamında; 9 gün boyunca, 20 festival mekânında sanatseverlere; konserlerden, sergilere, tiyatrodan dansa, konferanslardan film gösterilerine uzanan 40’ın üzerinde etkinlik sunulacak.

* Berlin’in belli başlı konser ve gösteri mekânlarının yanısıra Berlin sokaklarının da ev sahipliği yapacağı “Şimdi Now” programında Türk kültürünün geleneksel unsurlarını çağdaş örneklerle birlikte sunan yerli ve yabancı birçok sanatçı ve topluluk bir araya gelecek.

* Festivale pop müzikten klasik müziğe, cazdan sahne sanatlarına kadar çeşitli türleri temsily eden çok sayıda ünlü sanatçı ve topluluk katılıyor. Pop müziğin "divası" Sezen Aksu ile Tarkan,Sertab Erener,Fazıl Say, Ferhan & Ferzan Önder ve Güher& Süher Pekinel piyano ikilisi,piyanist Toros Can, Mercan Dede, Burhan Öcal&Trakya all Stars, Kardeş Türküler, Kutluğ Ataman, Fikret Atay, Emre Koyuncuoğlu, Yeşim Özsoy Gülan, Bezmara Topluluğu, Babazula, İlhan Erşahin, Kudsi Erguner, Muhsin Omurca, Osman Engin, Murathan Mungan,Oya Baydar, Müge İplikçi,Dj Yakuza festivale katılanlar. Geçen yıl İstanbu’u konu alan bir sahne gösterisi hazırlayan modern dansın ünlü ismi Pina Bausch da festivalin konuklarından.
Kaynak:Hürriyet 13 Ağustos 2004

  

 
Süper Teyze 186
Yaramaz Caner, yemek masasında küskün küskün oturuyor, kimseyle konuşmuyordu. Bir süre sonra annesi sordu : - Neden surat asıyorsun oğlum ? Kaç gündür benden patates kızartması istiyordun, yaptım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.